Vooruitgang Vergt Wilskracht

Wedstrijdverslag VVW DS2 - Tornado DS1

Dames Hoofdklasse E seizoen 2018-2019

02-12-2018

VVW 2 - Tornado

Na twee verliespartijen achter elkaar, wilde de dames van VVW 2 wel weer eens punten pakken.

We mochten thuis aantreden tegen het eerste team van Tornado.

De wedstrijd begon lekker, en via mooie scores van Nienke, Jorien en Joan kwamen we al snel 5-1 voor. We waren in de dekking fanatiek en scherp. En als Tornado toch mocht afronden stond Wendy goed te keepen, zodat we onze voorsprong konden behouden.

Na wat wisselingen in het veld, werd het spel van VVW slordiger. Tornado leek terug in de wedstrijd te komen. Maar gelukkig schakelde VVW een tandje bij en werd vooral Liz door haar ploeggenoten goed vrijgespeeld op de cirkel. Liz was super scherp en liet het net maar liefst zeven keer bollen in de eerste helft. Met een mooi aangegooide break out van Irene bepaalde Daphne de ruststand op 19-14. Coach Linelle had in de rust dan ook niets te klagen. Gewoon lekker doorgaan en dan kon de winst ons vanavond echt niet ontkomen.

Helaas dachten de scheidsrechters hier anders over. In de eerste 10 minuten van de eerste helft, maakte ze wel heel bijzondere beslissingen, waardoor Tornado opeens op een voorsprong stond van 21-22. Vooral niet geziene aanvallend,- loop overtredingen en uit de lucht gegrepen 2 minuten straffen haalden de dames van VVW helemaal uit de wedstrijd.

Toch probeerde we na deze hectische start, de scheidsrechters hun werk te laten doen en ons te focussen op ons eigen spel. Dit lukte aardig, maar de scherpte was compleet verdwenen.

Op 25-25 werden er zoveel open kansen gemist door de meiden van VVW, het was gewoon om moedeloos van te worden. Ben je zo hard aan het werk om terug in de wedstrijd te komen, laat je het in de afronding liggen.

Ondertussen waren de scheidsrechters nog steeds het spoor bijster. Waar Tornado voor het minste of geringste een penalty mee kreeg, moesten er bij VVW eerst armen uit de kom worden getrokken voor een vrije bal. De wedstrijd ging dan ook verloren met 28-29.

Uiteindelijke overheerste achteraf het gevoel dat we het zelf hebben laten liggen. We waren niet in staat om 60 minuten lang, goed handbal te laten zien. Toch hadden we de twee punten dik verdiend, want hoeveel tegenslagen we ook kregen, we bleven tot de laatste minuut de kans houden om de wedstrijd te winnen. Deze week gaan we dan ook weer keihard trainen, want volgende week gaan we naar Naaldwijk, waar we spelen tegen het derde team van Westlandia.

Oud papier

17 december 2018

18:55 uur verzamelen op de parkeerplaats voor de Dekamarkt

Dick van Berkum
Ted Smit
Suze Gutter
Nienke Kluit
Eva Smit
Jade Boerdijk
Petra Pladdet - van heerwaarde
Amanda Germans

Zaaldienst

16 december 2018

Zaaldienst zondag 16 december 2018, DE DARS hal 1

Van 10.20 uur tot 11.30 uur Stephanie Fransen

Van 11.30 uur tot 12.45 uur Rianne Smit en Lieke Swart

Van 13.00 uur tot 15.45 uur Dirk Vreeker en Franka Schouten

Van 15.45 uur tot 17.00 uur Britt Degeling en Beau Groot

Zaaldienst zondag 16 december 2018, DE DARS hal 2

Van 13.50 uur tot 14.50 uur Sabine Verdonk