Vooruitgang Vergt Wilskracht

Wedstrijdverslag US DS1 - VVW DS2

Dames Hoofdklasse E seizoen 2018-2019

24-11-2018

US - VVW 2

Dames 2 mocht afreizen naar Amsterdam Zuid, voor de wedstrijd tegen titelkandidaat US.

We wisten niet wat we konden verwachten en gingen dus gewoon ons uiterste best doen.

De wedstrijd begon en we lieten ons totaal overrompelen door US. Binnen no time stonden 4-0 achter. In de aanval wilde het ook niet lukken, want US bleek met behoorlijk wat hars te spelen, waar aan wij even moesten wennen.

Gelukkig werd VVW na een minuutje of tien wakker. Kimberley zette de sterke en bepalende speelster van US vast en dat resulteerde er in dat in ieder geval US wat minder makkelijk kon scoren.

In de aanval begon het ook te lopen. Iedereen begon te scoren en we kwamen terug naar 7-6.

Daarna leek de wedstrijd in evenwicht. Echter was dit alleen het geval, omdat VVW veel kansen miste in de aanval. We gingen dan ook rusten met een achterstand van 14-13.

Ondanks dat we slap begonnen, waren we dus goed hersteld en leek er in de tweede helft van alles mogelijk. US kwam echter als een raket uit de kleedkamer. Op hoog tempo werd de gehele dekking van VVW overlopen. VVW werd er moedeloos van. De energie werd volledig uit de ploeg getrokken en voordat we het wisten stonden we 24-16 achter.

Na een chaotische periode, waarin iedereen even de weg kwijt was, begonnen we langzaam de draad weer op te pakken. De keepster van US stond als een huis te keepen. Ieder schot van iedere positie keerde zij, slecht geschoten? Of goed gekeept? Wij hielden het maar in het midden. Wel is ons duidelijk geworden, waar we de komende weken op moeten trainen.

Ondanks dat de rust weer in de wedstrijd kwam, kon VVW niet meer dichterbij komen en ging de wedstrijd verloren met 33-21.

We hadden liever beter gespeeld en US wat meer tegenstand willen bieden, maar soms is het niet anders. We spelen nog steeds wedstrijd voor wedstrijd en dus gaat de focus op aankomende zaterdag. Dan spelen we op de zaterdagavond weer thuis in de Dars tegen Westlandia. Ook weer een nieuwe onbekende tegenstander voor ons, dus het blijft in ieder geval erg verassend iedere week.

Oud papier

17 december 2018

18:55 uur verzamelen op de parkeerplaats voor de Dekamarkt

Dick van Berkum
Ted Smit
Suze Gutter
Nienke Kluit
Eva Smit
Jade Boerdijk
Petra Pladdet - van heerwaarde
Amanda Germans

Zaaldienst

16 december 2018

Zaaldienst zondag 16 december 2018, DE DARS hal 1

Van 10.20 uur tot 11.30 uur Stephanie Fransen

Van 11.30 uur tot 12.45 uur Rianne Smit en Lieke Swart

Van 13.00 uur tot 15.45 uur Dirk Vreeker en Franka Schouten

Van 15.45 uur tot 17.00 uur Britt Degeling en Beau Groot

Zaaldienst zondag 16 december 2018, DE DARS hal 2

Van 13.50 uur tot 14.50 uur Sabine Verdonk