Vooruitgang Vergt Wilskracht

Wedstrijdverslag VVW DS2 - Aalsmeer DS2

Dames Hoofdklasse E seizoen 2018-2019

11-11-2018

VVW 2 - Aalsmeer 2

In een goed gevulde olympiahal, begon dames 2 aan alweer de zesde wedstrijd van het seizoen. Directe tegenstander KSV had op de zaterdag punten laten liggen, dus we konden vandaag goede zaken doen op de ranglijst. Maar Aalsmeer is een niet te onderschatten ploeg. Er spelen een aantal zeer ervaren dames in het team en we wisten dat we aan de bak moesten. De wedstrijd begon goed, Sandra en Liz opende de score en zette gelijk de toon. We speelden fel en snel, Nienke speelde haar tegenstandster mooi uit en maakte er 4-2 van. De dekking stond op zich aardig, maar toch lieten de dames zich te makkelijk het bos in sturen. Zo kon Aalsmeer toch hier en daar scoren. Maar scoren deden wij ook vandaag! Kimberley vanaf de linkerhoek, Sandra vanaf de rechterhoek, vervolgens Fenna weer vanaf de rechterhoek, iedereen schoot met scherp vandaag. 10-5. Daphne kon vandaag gelukkig mee doen en die had er zin in. Met een mooi afstandsschot en een doorbraak zorgde ze ervoor dat Aalsmeer geen stap dichterbij kwam. Ook Wendy en Irene stonden goed te keepen. Menig schot werd gekeerd en de bal werd pijlsnel opgebracht.De eerste helft ging dan ook prima, Aalsmeer had weinig in te brengen en de speelsters van VVW hadden er duidelijk heel veel zin in vandaag! Zelfs de overtal werd top uitgespeeld, Iris kon zo twee keer doorlopen en met een break van Jorien er achteraan werd de ruststand bepaald op 18-11.

De coach had dan ook weinig te melden in de rust, gewoon doorgaan waar we mee bezig waren, dan zou het helemaal goed komen. Misschien begonnen we de tweede helft iets te nonchalant of had Aalsmeer het antwoord gevonden op onze dekking, maar Aalsmeer kwam gevaarlijk terug. Ondanks mooie scores van Daphne en Sandra, kwam Aalsmeer terug tot 20-17. Dit was niet helemaal wat de coach bedoelde met doorgaan waar we mee bezig waren. Maar gelukkig werden de dames op tijd wakker en pakte de wedstrijd weer op. Er werd weer vanaf alle hoeken, opbouwrijen en cirkel gescoord. Dit kwam vooral doordat de dames goed samen werkte! Astrid speelde menig keer haar medespeelsters vrij, waardoor we lekker in de flow bleven. Toen we op een gegeven moment met nog maar vier man in het veld stonden werd het wel ff billen knijpen. Maar zelfs met vier man kon Aalsmeer ons niet stoppen. Een break out van Liz en een super snelle doorbraak van Joan zorgde ervoor dat het 8 minuten voor het einde 28-21 stond. Om een plaats op de ranglijst te stijgen, was het essentieel om met meer dan 6 goals te winnen vandaag. De wisselspeelsters werden hiervan, door de coach, op de hoogte gesteld om vervolgens met deze missie te worden ingezet. De boodschap was overgekomen, want Fenna, Jorien en Nienke scoorden vier keer achter elkaar en vergrootte de marge naar 10 doelpunten. Aalsmeer kwam er weer twee terug, maar Jolanda bepaalde de eindstand door een fantastisch afstandsschot op 33-24.

Een hele goede en vooral belangrijke overwinning voor dames 2 van VVW. Praatte we in het begin over vooral niet degraderen, gaat het nu over aansluiting houden bij de top. Maar belangrijker nog, het team gaat vooruit! Het word langzaam weer een team dat gezamenlijk functioneert, met een duidelijke visie en veel gezelligheid. Nu maar hopen dat ze dit vast houden en iedere week weer een stap vooruit maken.

Volgende week zaterdag om 20:10 uur spelen we thuis tegen Cometas in de Dars.

Cometas staat vlak onder ons op de ranglijst, dus we hopen dat iedereen ons weer komt supporten!!

Oud papier

17 december 2018

18:55 uur verzamelen op de parkeerplaats voor de Dekamarkt

Dick van Berkum
Ted Smit
Suze Gutter
Nienke Kluit
Eva Smit
Jade Boerdijk
Petra Pladdet - van heerwaarde
Amanda Germans

Zaaldienst

16 december 2018

Zaaldienst zondag 16 december 2018, DE DARS hal 1

Van 10.20 uur tot 11.30 uur Stephanie Fransen

Van 11.30 uur tot 12.45 uur Rianne Smit en Lieke Swart

Van 13.00 uur tot 15.45 uur Dirk Vreeker en Franka Schouten

Van 15.45 uur tot 17.00 uur Britt Degeling en Beau Groot

Zaaldienst zondag 16 december 2018, DE DARS hal 2

Van 13.50 uur tot 14.50 uur Sabine Verdonk