Vooruitgang Vergt Wilskracht

Wedstrijdverslag: VVW DS1 – VOC DS2

Wedstrijdverslag 04-11-2018 | VVW DS1 – VOC DS2

De tweede thuiswedstrijd van de reeks met 4 thuiswedstrijden achter elkaar stond zondag op de planning. Na de nederlaag tegen Geel/Zwart vorige week stond er wat recht te zetten. Er moest gewonnen worden, want we willen ten slotte kampioen worden. Na een goede en felle warming-up klonk om 13.00 uur het fluitsignaal. Eerst mochten de pupillen van de week (Isa en Amber) op doel schieten bij de tegenstander en zij wisten beiden te scoren! Super goed! Toen begon de strijd, VVW kwam moeizaam in de wedstrijd en stond na 5 minuten 1-3 achter. Dit was niet de bedoeling en er moest wat meer actie en felheid in het spel komen. Gelukkig lukte dat ook en stond de stand na 10 minuten op 4-4 door Jamilla, Fanny en Beau. De doelpunten vielen aan beide kanten in het doel, na 20 minuten stond de stand op 8-7 door een mooie break van Sanja, aangespeeld door Sharon (die deze wedstrijd uitstekende breaks gooide) en een schijnbeweging door Jamilla. Na 24 minuten staat het scorebord op 9-9. Tijd om nog even 5 minuten gas te geven en met een voorsprong de rust in te gaan. Dat gebeurde door goals van Jamilla, Beau, Miranda, Sanja en Rowie. Ruststand 13-10.

In de rust besproken dat we snelheid moesten houden in de aanval maar niet te snel moesten afronden. Daarnaast lange aanvallen spelen zodat VOC uit het spel werd gehaald.

De tweede helft startte goed. VVW was scherp en fel, iets waar VOC niet zo goed mee kon omgaan. Na 12 minuten stond er 19-16 op het scorebord. Iedereen moest alert blijven want het verschil bleef maar op drie punten staan waardoor VOC een mogelijkheid had om terug te komen. Maar zover lieten de spelers het niet komen, zo stond het na 20 minuten 22-19 door doelpunten van Rowie en Evita. In de 22e minuut maakt Liz de 24-21 en op dat moment weten we 7 minuten niet meer te scoren en VOC doet dat wel. Wat in de 29e minuut de stand tot 24-23 brengt. Er werd een hele lange aanval gespeeld en er werd gezocht naar gaten, maar die kwamen er niet want VOC gaf een tandje meer. Met nog een kleine minuut op de klok scoort Beau de 25-23 en is er opluchting in de zaal en op het veld. De overwinning is binnen. Terechte blijdschap na afloop van de wedstrijd en op naar volgende week.

Volgende week staat weer een belangrijke wedstrijd op het programma, tot nu toe de ongeslagen koploper komt op bezoek in de Dars. Om 13.00 uur speelt VVW DS1 tegen de Tukkers uit Albergen. Wij hopen dat jullie er allemaal weer zijn om ons aan te moedigen! Tot dan.

Doelpunten: Jamilla 5, Beau 5, Fanny 4, Rowie 3, Evita 3, Miranda 2, Sanja 2 en Liz 1

Oud papier

19 november 2018

18:55 uur verzamelen op de parkeerplaats voor de Dekamarkt (Nico)

Maurice Meester
Patrick Spigt
Beau Groot
Britt Degeling
Jolanda Groot
Daphne Reus
Iris Laan
Daphne Haakman

Zaaldienst

Nog geen indeling bekend.