Vooruitgang Vergt Wilskracht

Wedstrijdverslag VVW 2 - Meervogels 1

Dames Hoofdklasse E seizoen 2018-2019

04-11-2018

VVW 2 - Meervogels 1

Deze week mocht dames 2 tegen Meervogels uit Akersloot aantreden. We kennen Meervogels niet heel goed, maar aan de hand van hun uitslagen, schatte we van tevoren in dat het wel eens een gelijkwaardige wedstrijd kon worden.

De afgelopen weken heeft VVW het vooral in de dekking laten liggen en in de wedstrijdvoorbereiding is daar dan ook hard op getraind.

De wedstrijd begon en Meervogels vloog uit de startblokken en zo konden ze gelijk de voorsprong pakken. Die voorsprong duurde wel tien hele seconden, want voor dat ze terug waren had Nienke al de gelijkmaker in het net liggen. Dorien werd vervolgens mooi vrijgespeeld en scoorde vanuit de hoek. Het zag er allemaal goed uit, de dekking was scherp en Ireen maakte gelijk een fantastische stop.

Toch was het de sterke nummer 3 van Meervogels, die door de dekking sneed en er 3-2 van maakte.

Maar VVW was gedreven en creëerden veel kansen, die door Iris en Jorien benut werden. 6-3.

Opeens waren we toch een beetje de focus kwijt. Een paar gemakkelijk gegeven penalty’s en twee minuten straffen voor VVW zorgden ervoor dat Meervogels weer op gelijke hoogte kwam.

Gelukkig bleef V VW hun koppie er bij houden en speelden ze Liz, op de cirkel, keer op keer vrij.

Toen ook nog Joan een goede actie maakte en weer Liz op de cirkel vrij speelde kon VVW weer een voorsprong pakken. VVW zat toen in een hele goede fase. Ze speelden Meervogels helemaal zoek. Sandra scoorde vanaf de hoek en Jolanda onderschepte de bal en scoorde vanuit de break. Toch verzuimde VVW om helemaal weg te lopen van Meervogels. De overtal situatie werd niet uitgespeeld en met inmiddels drie gemiste penalty’s en dan ook nog een gemiste break out, gingen we rusten met een krappe 15-11 voorsprong. Je kan met handbal natuurlijk niet alles raak gooien, maar penalty’s en break outs missen is wel heel jammer.

De tweede helft gingen we met hetzelfde tactische plan in. Meervogels had hun dekking wat omgezet, zodat onze cirkel wat minder vrij stond.

Maar VVW ging gewoon verder waar ze gebleven waren en scoorde er via Sandra en Iris op los. Jolanda zette goede druk, waarbij ze andere vrijspeelde. Zo ook Astrid die weer eens vanaf de hoek een knappe goal maakte.

Irene stond ook als een huis te keepen en speelde een prachtige break out op Jorien aan, die niet faalde en de voorsprong vergrootte naar 20-13.

Geen vuiltje aan de lucht voor VVW. Wat vooral opviel, is dat iedereen lekker aan het spelen was , waardoor er een goede energie hing. Astrid en Nienke braken weer goed door vanaf de opbouw en ook Liz werd door Jorien mooi vrijgespeeld op de cirkel. De wedstrijd werd hier en daar wat grimmiger, maar door de goede energie, liet VVW zicht niet in de val lokken. In eerdere wedstrijden konden we dan de tegenstander nog wel eens gevaarlijke dichtbij laten komen, maar Meervogels bleef lekker op afstand.

We speelden de wedstrijd dan ook makkelijk uit en pakte een dik verdiende 28-21 overwinning. We kregen na de wedstrijd weer een heerlijke schaal borrelhapjes van de Opa van Nienke. Deze best man zit iedere wedstrijd van Dames 1 en nu ook bij Dames 2 fanatiek op zijn trommel te slaan om de dames richting de overwinning te trommelen. Vandaar deze week een leuke foto van Nienke en haar Opa!

De stand na 5 wedstrijden:

  1. VZV 2 10 punten
  2. Zeeburg8 punten
  3. US 8 punten
  4. KSV 8 punten
  5. VVW 2 6 punten
  6. Meervogels 4 punten
Alleen VZV gaat nog ongeslagen aan kop, maar voor de rest lijkt er nog een hoop mogelijk.

Aankomende zondag krijgen we Aalsmeer op bezoek in de Dars. We spelen om 13:00 uur en kunnen alle support weer goed gebruiken!

Oud papier

19 november 2018

18:55 uur verzamelen op de parkeerplaats voor de Dekamarkt (Nico)

Maurice Meester
Patrick Spigt
Beau Groot
Britt Degeling
Jolanda Groot
Daphne Reus
Iris Laan
Daphne Haakman

Zaaldienst

Nog geen indeling bekend.