Vooruitgang Vergt Wilskracht

Wedstrijdverslag VVW 2 - KSV 1

Dames Hoofdklasse E seizoen 2018-2019

27-10-2018

VVW 2 - KSV

Na een weekje rust mochten we weer beginnen tegen KSV. We hadden KSV een oefenpot tegen onze dames 1 zien spelen en hadden toen gezien dat het een goede snelle ploeg was. Helaas waren Daphne, Joan en Sandra afwezig, maar kon India vanuit de A jeugd ons weer versterken.

De wedstrijd begon een beetje matjes. VVW miste al gelijk honderd procent kansen en KSV pakte al gelijk de voorsprong. Na 10 minuten kwam we in de wedstrijd, de dekking stond aardig en ook onze keepsters pakte die nodige ballen. Toch konden we niet voorkomen dat KSV scoorde vanuit de hoeken. We hadden al begrepen dat ze sterke hoeken hadden en dus hebben we daar op getraind en afspraken over gemaakt. Helaas konden we de afspraken niet altijd nakomen, waardoor ze toch konden afronden. Gelukkig werd Nienke op de cirkel een aantal keren goed vrijgespeeld en zo konden we aardig bij blijven. 6-7. Liz pegelde van afstand een bal, keihard onderkant lat in het doel. Daarna maakt Astrid vanaf bijna achterlijn in de rechterhoek ook een mooie goal. Maar zoals iedere wedstrijd tot nu toe, worden dit soort mooie momenten, afgewisseld met slordig en slecht spel en dan staan we zo maar 8-13 achter. Ja en toen hadden India en Fenna even een oud A jeugd momentje, India speelde vanaf de rechterhoek , de instartende Fenna op de linkeropbouw aan, die zo mooi kon scoren. Weer een mooi hoogtepuntje en we gingen rusten met een 10-13 achterstand.

In de rust hebben we alleen maar kunnen bedenken, dat we onze kansen weer beter moesten afmaken, dan was er niets aan de hand. We kwamen dan ook scherp de kleedkamer uit.

Nienke, Jorien en Iris, scoorden achter elkaar en zo stonden we binnen een paar minuten gelijk. 13-13. De wedstrijd was dan ook heel even in evenwicht, maar KSV bleef makkelijk scoren. De dekking stond vandaag echt niet sterk. Aanvallend kregen we ook weinig voor elkaar. Iedere keer als we door waren gebroken, stond daar de sterke keepster van KSV. Toen de scheidsrechter een paar bijzondere beslissingen nam in het voordeel van KSV, was het gebeurd met onze meiden. Één doelpunt van ons stond gelijk aan minstens twee doelpunten van KSV, op een gegeven momenten stonden we dan ook zeven doelpunten achter. We konden geen vuist maken en ons terug vechten in de wedstrijd. Uiteindelijk moeten we dan ook concluderen dat KSV een maatje te groot was. We moeten natuurlijk niet vergeten dat dit ons eerste seizoen in de Hoofdklasse is en dat alles een stapje harder en sneller gaat.

Volgende week gaan we dan ook weer snoeihard trainen, want op zaterdag komt Meervogels op bezoek in De Dars. Het zal wederom geen makkelijke opgave worden, maar dit is geen één tegenstander in deze klasse. We zullen ons zelf dus moeten verbeteren en dan komen de punten vanzelf.

Oud papier

19 november 2018

18:55 uur verzamelen op de parkeerplaats voor de Dekamarkt (Nico)

Maurice Meester
Patrick Spigt
Beau Groot
Britt Degeling
Jolanda Groot
Daphne Reus
Iris Laan
Daphne Haakman

Zaaldienst

Nog geen indeling bekend.