Vooruitgang Vergt Wilskracht

Van het bestuur: VVW Dames 1 speelt alleen nog...

Beste Leden,

Het bestuur heeft buiten zijn reguliere vergaderingen om enkele vergaderingen belegd. Het enige agendapunt was het wel of niet meer deelnemen aan de buitencompetitie met Dames 1. De laatste jaren is deze discussie herhaaldelijk gevoerd, maar waren we van mening dat we de buitencompetitie moeten koesteren. We hebben een geweldig complex en we zijn een grote vereniging, wat menig weekend een gezellige sfeer teweeg bracht.

Toch moeten we onze ogen niet sluiten voor het feit dat de laatste jaren de buitencompetitie de zaalcompetitie overlapt, waardoor er menig wedstrijd op een doordeweekse avond werd gespeeld. Tevens hebben wij als bestuur de trainers toestemming gegeven zich beter voor te bereiden op de zaalcompetitie, waardoor er wedstrijden werden verplaatst. Daardoor kon het gebeuren dat de Dames zowel op zaterdag (trials) als op zondag hun competitiewedstrijd speelden. Aangezien Dames 1 sterk gaat verjongen is het gevaar voor blessures aanwezig en moeten we ook hierin onze verantwoordelijkheid nemen naar de speelsters toe.

Tevens is dit seizoen gebleken dat er enkele verenigingen in Noord- Holland niet meer meedoen in de buitencompetitie waardoor de meerwaarde c.q. motivatie afneemt.

Het was geen gemakkelijke beslissing omdat wij als bestuur de meerwaarde van ons complex zeker niet onderschatten, zelfs hoog hebben staan. Die emotie is blijft aanwezig en we beschouwen buitenhandbal nog steeds als een mooie, gezellige en plezierige sport.

Maar we hebben gekozen voor de handbalsport die technisch gezien in de zaal beter tot zijn recht komt.

Uiteraard spelen we ook volgend seizoen met een Damesteam in klasse 1A, enkel zal deze qua speelster er anders uit zien.

Het Bestuur

Oud papier

26 februari 2018

18:55 uur verzamelen op de parkeerplaats voor de Dekamarkt (Nico)

Stef van Galen
Thom Koper
Chantal Nijholt
Wanda van Dijk
Cristel Peerdeman - Terpstra
Helma Openhuis - Keet
Irene van Stralen
Dorien Jong

Zaaldienst

Nog geen indeling bekend.