Vooruitgang Vergt Wilskracht

Dames 1 stelt eerste plaats voorlopig veilig door winst...

VVW – Berdos

Op de donderdagavond stond er voor de vierde week op rij een competitiewedstrijd op het programma. Deze avond was het niet zo maar een wedstrijd, maar de wedstrijd tegen het ongeslagen Berdos. Op het Noord Hollandtoernooi hadden we nog van ze gewonnen, maar de potjes op het veld zijn altijd spannend. We waren dan ook maximaal gefocust en wilden deze wedstrijd winnen.

Astrid opende de score met een mooi schot van afstand. Daarna gingen we zoals afgesproken, flink tempo spelen en zo kon Linelle doorbreken en de 2-0 voorsprong pakken.

Berdos scoorde vanuit de hoek, met een mooi stuit balletje, maar Linelle kon aan de andere kant weer doorbreken. 3-1.

Via een snelle aanval kon Sanja de voorsprong uitbouwen, maar Berdos bleef bij, door hun cirkel vrij te spelen. 4-2.

Op zich stond VVW goed en scherp te spelen, waardoor Berdos maar moeilijk tot score kwam. Met oudgediende, maar nog steeds uitstekend keepende, Sandra vd Gragt weer op doel, natuurlijk ook geen makkelijke opgave.

VVW bleef maar score, vooral Linelle werd keer op keer in stelling gebracht en ronde de ballen scherp af, maar liefst negen keer in de eerste helft wist ze het net van de groen zwarte uit Bergen te vinden. De systemen worpen zijn vruchten af, maar na een flitsende start, zakte VVW iets in, waardoor Berdos terug kan komen naar 6-6.

Wendy bleef de druk op Berdos houden en kon zelf doorbreken, om vervolgens Astrid in stelling te brengen en het werd weer. 8-6.

Berdos staat niks voor niks al jaren bovenin de eindstand en ook in de zaal pakken ze menig punt, maar steeds net niet het kampioenschap, dus een makkie zou het nooit worden. Ze kwamen dan ook keihard terug en pakten zelfs de voorsprong in de wedstrijd. 8-9.

VVW moest zichzelf weer herpakken en dit lukte via goede druk kon Fanny scoren.

Vervolgens was het Linelle die het weer op der heupen kreeg en maar liefst vier keer achter elkaar scoorde en VVW weer op voorsprong bracht. Berdos deed wat terug, maar Sanne, net terug van drie heerlijke weken Curacao, scoorde vanuit de break out. Wendy dacht, wat Linelle kan, kan ik ook, en poeierde de bal keihard in de kruizing, 15-10.

Nu was het de beurt aan Laura, die na weken blessure leed, het doel van VVW weer mocht verdedigen, en hoe!! De eerste pingel wist ze gelijk te keren, om vervolgens een prachtige break out op Jorien te gooien en die faalde natuurlijk niet. 16-10. Berdos deed nog wat terug voor de rust, maar VVW ging met een ruime voorsprong de kleedkamer in. 16-11.

De tweede helft moesten we het goede spel vasthouden. We gingen weer vlammend van start, maar tot mooie scores kwam het niet. Na even warm gedraaid te zijn, was het Astrid de weer scoorde voor VVW. Vervolgens was het weer Astrid die de bal onderschepte en keurig Jorien in de break out aanspeelde en die scoorde. 18-12.

Berdos deed hier en daar wat terug, maar VVW stond als een huis en liet zich zeker niet eigen huis, verstoten van de koplopers positie.

Astrid zat heerlijk in de wedstrijd en samen met Wendy, kwam de één na de andere mooi uitgespeelde aanval eruit. De ene keer ronde Astrid af, de andere keer Wendy, zelfs in ondertal waren de geel zwarte leeuwen niet te stoppen en al helemaal niet te passeren.

Met ze allen vochten we voor elke meter en zo kon Berdos niet dichterbij komen.

Als dan ook nog Laura, wederom een pingel stopt, lijkt Berdos de strijd te hebben gestreden. Jorien sneed door de dekking en scoorde, zo ook Fanny die na veel druk een vrije doortocht kreeg.

Linelle werd door Astrid aangespeeld op de cirkel en mocht daarna de scores voor VVW afsluiten met een penalty die natuurlijk zat!

Echt een hele goede wedstrijd van de kant van VVW, waarin de systemen en het samenspel, steeds vanzelfsprekender lijkt te worden. Er zit een mooie stijgende lijn in en dat is natuurlijk positief, zo een ander halve week voordat het echte werk in de zaal begint.

Eindstand: 28-21 Scores: Linelle 11, Astrid 5, Jorien 5, Wendy 3, Fanny 2, Sanja 1 en Sanne 1.

Aanstaande zaterdag word er 3x25 minuten geoefend te KSV in Heerhugowaard om 19:30 uur.

En zondag 13:00 uur spelen de dames nog een lastige wedstrijd op het veld uit bij Con Zelo.

Oud papier

17 december 2018

18:55 uur verzamelen op de parkeerplaats voor de Dekamarkt

Dick van Berkum
Ted Smit
Suze Gutter
Nienke Kluit
Eva Smit
Jade Boerdijk
Petra Pladdet - van heerwaarde
Amanda Germans

Zaaldienst

16 december 2018

Zaaldienst zondag 16 december 2018, DE DARS hal 1

Van 10.20 uur tot 11.30 uur Stephanie Fransen

Van 11.30 uur tot 12.45 uur Rianne Smit en Lieke Swart

Van 13.00 uur tot 15.45 uur Dirk Vreeker en Franka Schouten

Van 15.45 uur tot 17.00 uur Britt Degeling en Beau Groot

Zaaldienst zondag 16 december 2018, DE DARS hal 2

Van 13.50 uur tot 14.50 uur Sabine Verdonk