Vooruitgang Vergt Wilskracht

Dames 3 wint net aan in de uitwedstrijd bij Blokker

Blokkers 1 – VVW 3 24-26

Zondag 14 september, een mooie zonnige dag om op het blauwe veld van Blokker te mogen handballen. We hadden Jenny van dames 4 gevraagd om met ons mee te spelen, aangezien er van onze 6 officiele wissels maar 2 over waren voor deze wedstrijd.

Blokker kennen we nog van vorig seizoen, we wisten van te voren dat het een zware en vooral harde wedstrijd zou worden.

De wedstrijd begon en Lisette gooide al snel de bal in het mandje van de tegenpartij, dat was een lekker begin. Daarna is het het eerste deel van de eerste helft aardig gelijk op gegaan en stond het 7-7. Eindelijk begonnen wij lekker warm te draaien en door onder anderen een paar mooie schoten van Meriam vanaf de cirkel (waar zij regelmatig een rugby duel aan moest gaan) gingen we de rust in met een stand van 10-14.

Tijdens de rust werden we goed toegesproken door Tamara en spraken we af dat we niet tegen de scheids in zouden gaan en dat we ons niet op moesten laten fokken door de tegenpartij, die nog al geïrriteerd over kwam. Zo vonden ze het nodig om ons regelmatig uit te schelden of slaande bewegingen te maken, de scheids vond dit allemaal prima natuurlijk.

De tweede helft ging van start, de scheids had zich de rust stand van 10-14 even eigenhandig omgebogen in een 11-14 zodat de tweede helft wat spannender zou worden. Wanda heeft hem hier op aangesproken, maar we moesten onze mond houden en gaan handballen.

De tweede helft lieten we dan ook zien wat handballen is, al snel hadden we weer een voorsprong van 4 punten, 14-18.Helaas voor ons vielen er op dat moment ook 2 speelsters van ons uit. Sanne met een liesblessure en Jenny had last van haar bovenbeen. We gingen dus door met 1 wissel, wat best zwaar is in zo’n fysieke wedstrijd.

Gelukkig waren Marjon en Lisette lekker op schot, waardoor we de voorsprong vast konden houden.

In de laatste paar minuten was een van de meiden van de tegenpartij wel heel opgefokt, schelden en schoppende bewegingen naar Manon, maar dit hield ons gelukkig niet van de winst. Ook de scheids kon niets meer veranderen aan de eindstand en gingen we ,met een stand van 24-26, met een volle tas welverdiende punten naar huis.

Oud papier

26 februari 2018

18:55 uur verzamelen op de parkeerplaats voor de Dekamarkt (Nico)

Stef van Galen
Thom Koper
Chantal Nijholt
Wanda van Dijk
Cristel Peerdeman - Terpstra
Helma Openhuis - Keet
Irene van Stralen
Dorien Jong

Zaaldienst

Nog geen indeling bekend.