Vooruitgang Vergt Wilskracht

VVW wint op een mooie donderdagavond van Graftdijk

Graftdijk – VVW

Op de donderdagvond gingen de meiden van VVW dames 1 op weg naar Graftdijk waar de tweede wedstrijd van de veldcompetitie werd gespeeld.

De hemel was strak blauw, op Sanne en Rowie na, was iedereen aanwezig. Niets stond een mooie pot handbal in de weg.

Zo ver ik me kan heugen heeft de dames 1 van VVW nog nooit tegen Graftdijk gespeeld, maar Dames 2 wel, dus we hadden al het één en ander gehoord.

Deze wedstrijd winnen, was op zich niet het doel, vooral de nieuwe systemen en dekking trainen, werd weer een hot item deze partij.

De wedstrijd begon en Linelle kon vanaf afstand de score open voor de geel zwarte leeuwen.

Graftdijk deed gelijk wat terug, met een snoeihard schot vanuit de hoek, zo over het hoofd van Sharon heen. 1-1.

Het was weer Linelle die van afstand de voorsprong pakte. Maar Graftdijk mocht ook weer score. De nieuwe dekking stond nog niet helemaal zoals het moest. 2-2.

Jorien kon vanuit de hoek scoren om vervolgens in de snelle tweede fase de voorsprong te vergroten naar 2-4.

Graftdijk was niet erg onder de indruk en kwam weer met een tegenstond. Scherp ingeschoten ballen, belandde bij VVW in het netje en zo stond het al snel weer gelijk. 4-4.

Manon werd mooi vrijgespeeld op de cirkel en kreeg een penalty mee, die verzilverd werd.

Graftdijk kwam weer terug via een mooie passeeractie. 5-5.

Daarna kwam VVW op stoom, Sanja werd mooi vrijgespeeld en scoorde. Sharon verrichtte een prachtige redding en voorkwam daarmee de gelijkmaker.

Vervolgens ging het tempo omhoog. Esther speelde Jorien vrij, Sanja scoorde vanuit ondertal en Wendy knalde een afstandsschot in de touwen. 5-9.

Linelle deed er nog twee schepjes bovenop middels een penalty en een passeeractie, zo leek VVW eindelijk een beetje los te komen van het toch wel stuggen Graftdijk.

Graftdijk scoorde weer mooi van afstand en kwam iets terug, maar Manon kwam vrij op de hoek en pakte ook haar doelpunt mee. Wederom scoorde Graftdijk, maar Esther was loeisnel in de omschakeling en maakte weer een goal voor VVW. Toch mocht de afstandschutster van Graftdijk weer aanleggen en scoorde, zodat de ruststand werd bepaald op 8-14.

De afspraken waren niet geheel nagekomen, vooral in de dekking stonden we af en toe te pitten. De tweede helft moesten we dan ook beter nadenken en ons aan de opdrachten houden!

Na dit gezegd te hebben stonden we nog te genieten van de ondergaande zon. Er werd gelachen, waarop Esther nog even zei: “Wat een prachtige avond is het ook.” Iedereen weer in een scheur, maar een prachtige avond was het. Geen regen, geen wind, gewoon een heerlijke tempratuur, blauwe lucht, zonnetje, en de sfeer in het team is opperbest!

In de tweede helft opende Wendy via een goed uitgespeelde tweede fase de score.

Graftdijk speelde rommelig, maar als er een schot kwam, was die ook hard en vooral heel erg scherp. 10-15.

Astrid en Linelle, scoorden na goed uitgespeelde systemen vanaf afstand. We kregen ook een aantal penaltys mee en zo liepen we uit naar 10-20.

Laura die dankzij haar blessure is gepromoveerd tot begeleidster heeft nog maar 4 goaltjes voor Graftdijk genoteerd de tweede helft, dit waren er zeven, dus weet niet waar ze zijn gebleven. Wel weet ik dat Graftdijk pittig goed kan mikken en nog hard ook, dus hier en daar pakte ze nog een doelpunt mee.

Fanny werd vrijgespeeld op de hoek en scoorde en ook de opbouwsters waren op schot. Esther, Linelle en Wendy, mochten allemaal aanleggen en met succes.

Zo trokken we de wedstrijd toch vrij eenvoudig naar de eindstreep. Esther zoefde weer langs de dekking en de wedstrijd werd afgesloten door een penalty, die Fanny meekreeg nadat ze vanuit de hoek een zwieper kreeg bij het afronden.

Eindstand 15-26!

De tweede wedstrijd in de pocket, nu weer op naar de oefenwedstrijden in de zaal. ZAP en Schagen staan aankomende zaterdag op het programma in de Zwaluwvluchthal in Breezand.

Weer een mooie gelegenheid om van alles te oefenen en het team klaar te stomen voor de zaalcompetitie die op 5 oktober gaat starten.

Oud papier

17 december 2018

18:55 uur verzamelen op de parkeerplaats voor de Dekamarkt

Dick van Berkum
Ted Smit
Suze Gutter
Nienke Kluit
Eva Smit
Jade Boerdijk
Petra Pladdet - van heerwaarde
Amanda Germans

Zaaldienst

16 december 2018

Zaaldienst zondag 16 december 2018, DE DARS hal 1

Van 10.20 uur tot 11.30 uur Stephanie Fransen

Van 11.30 uur tot 12.45 uur Rianne Smit en Lieke Swart

Van 13.00 uur tot 15.45 uur Dirk Vreeker en Franka Schouten

Van 15.45 uur tot 17.00 uur Britt Degeling en Beau Groot

Zaaldienst zondag 16 december 2018, DE DARS hal 2

Van 13.50 uur tot 14.50 uur Sabine Verdonk